Follow Jawatan Kosong on TikTok Follow Now

Jawatan Kosong PERKESO Mei 2023

Jawatan kosong terkini di Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) 2023. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) sepertimana berikut.

1. Kerani Akaun
2. Pegawai Kerani Sambilan Gred 14

Tarikh tutup permohonan 18 dan 27 Mei 2023.
Lokasi penempatan : PERKESO Kemaman, Terengganu.
Sektor : Berkanun

Jawatan Kosong PERKESO Mei 2023

Syarat-syarat kelayakan

a) Lulus Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; dan
b) Kepujian Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Bagi calon-calon yang menduduki dan memiliki sijil SPM mengikut sistem terbuka (tahun 1999 hingga sekarang) syarat "Lulus SPM" ialah:

a) Lulus 6 mata pelajaran termasuk Bahasa Malaysia, dengan dua daripada mata pelajaran adalah di peringkat Kepujian dan selebihnya peringkat Lulus dalam satu peperiksaan ; atau
b) Lulus 6 mata pelajaran termasuk Bahasa Malaysia, dengan dua mata pelajaran adalah di peringkat Kepujian dan selebihnya peringkat Lulus yang dikumpulkan dalam dua peperiksaan dalam tempoh 3 tahun berturut-turut; dan
c) Memenuhi syarat Kepujian Bahasa Malaysia
d) Keutamaan diberi kepada calon Lelaki dan mempunyai kelulusan dalam bidang akaun

Tarikh tutup permohonan 18 dan 27 Mei 2023 (Sabtu).

Cara Memohon

Permohonan hendaklah dibuat secara online menerusi di laman Portal Pekerjaan Negara, MYFutureJobs di alamat https://www.myfuturejobs.gov.my/ atau sila klik pada pautan yang diberikan di bawah untuk iklan jawatan dan permohonan. Pastikan anda mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat sebarang permohonan.

Iklan dan permohonan jawatan secara online disini
Menyalurkan info-info jawatan kosong sektor kerajaan dan swasta terkini di Malaysia.

Sila kongsikan info jawatan kosong ini pada rakan-rakan yang lain. Semoga memberi manfaat bersama. Sila klik pada button share di bawah untuk berkongsi.

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau sebarang pertanyaan anda disini, mesej yang berunsur spam adalah tidak dibenarkan sama sekali.
© Jawatan Kosong. All rights reserved. Developed by Jawatan Kosong