Jawatan Kosong WhatsApp Channel Join Now

Jawatan Kosong Majlis Daerah Pontian (MDPontian) [Tarikh Tutup 06 Mac 2019]

Jawatan kosong terkini di Majlis Daerah Pontian (MDPontian) Mac 2019. Permohonan adalah dipelawa kepada Warganegara Malaysia khususnya kepada rakyat Negeri Johor yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan TETAP dan KONTRAK di Majlis Daerah Pontian seperti berikut.

1. Penolong Pegawai Perancang Bandar & Desa JA29
2. Pembantu Penguatkuasa KP19
3. Pembantu Kesihatan Awam U19
4. Pembantu Awam H11

TARIKH TUTUP PERMOHONAN 06 MAC 2019 (RABU)
LOKASI PENEMPATAN KERJA : Johor
SEKTOR PEKERJAAN : Kerajaan

Jawatan Kosong Majlis Daerah Pontian (MDPontian) Mac 2019


CARA MEMOHON

1. Permohonan hendaklah dibuat menggunakan Borang Permohonan Jawatan yang boleh didapati secara percuma di Majlis Daerah Pontian atau boleh dimuat turun di laman web: http://www.mdpontian.gov.my. atau pada pautan link yang diberikan di bawah.

2.Borang permohonan hendaklah ditampal dengan sekeping gambar berukuran passport serta disertakan dokumen-dokumen berikut yang telah diakui sah:-

1.1 Salinan kad pengenalan
1.2 Salinan sijil kelahiran
1.3 Salinan sijil-sijil persekolahan
1.4 Salinan kelulusan akademik
1.5 Salinan transkrip keputusan peperiksaan
1.6 Lain-lain dokumen sokongan

3.Borang permohonan jawatan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada:-

Yang Dipertua
Majlis Daerah Pontian
Jalan Alsagoff
82000 Pontian
Johor

TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 6.3.2019

4. Permohonan dari pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan / Pihak Berkuasa Tempatan / Badan Berkanun hendaklah dibuat melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Peraturan 18 di bawah Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Pelantikan, Kenaikan Pangkat Dan Penamatan Perkhidmatan) 2012 dan hendaklah disertakan dengan Salinan Penyata Rekod Perkhidmatan yang dikemaskini serta Laporan Nilaian Prestasi Tahunan terkini;

5. Permohonan yang lewat, tidak lengkap atau tidak mengikut syarat di atas akan ditolak;

6. Bagi kelayakan Ijazah / Diploma / Sijil perlu melampirkan pengiktirafan kelayakan di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) melalui laman web interaktif http://www.interactive.jpa.gov.my/WebInteraktif/frmsenaraipengiktirafanbaru.asp bersama borang permohonan.

7.Hanya calon-calon yang berkelayakan setelah ditapis dan didapati sesuai sahaja akan dipanggil untuk temuduga. 

Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap sebagai tidak berjaya.


Lihat kekosongan jawatan yang lain :
JOM SERTAI KAMI DI TELEGRAM !
Jom sertai kami di Telegram Channel Jawatan Kosong sekarang. Dapatkan info-info jawatan kosong terkini terus ke Telegram anda. Kini lebih 40 ribu telah join dan mengaktifkan pemberitahuan di Telegram.
Menyalurkan info-info jawatan kosong sektor kerajaan dan swasta terkini di Malaysia.

Sila kongsikan info jawatan kosong ini pada rakan-rakan yang lain. Semoga memberi manfaat bersama. Sila klik pada button share di bawah untuk berkongsi.

© Jawatan Kosong. All rights reserved. Developed by Jawatan Kosong