Follow Jawatan Kosong on TikTok Follow Now

Jawatan Kosong Guru Sambilan MRSM 2023

Jawatan kosong terkini di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) 2023. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan secara SAMBILAN di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) seperti berikut.

1. Guru Matematik
Kadar gaji : RM100 sehari
Taraf jawatan : Sambilan
Gred : DG41
Lokasi penempatan : Maktab Rendah Sains MARA Kepala Batas, Pulau Pinang.

Jawatan Kosong Guru Sambilan MRSM Mei 2023

Syarat Lantikan

(a) Warganegara Malaysia;

(b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

(c) Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan yang diktiraf oleh kerajaan daripada Institusi-institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diktiraf setaraf dengannya;

ATAU

(d) ljazah Sarjana Muda kepujian dalam bidang berkaitan yang dilktiraf oleh kerajaan daripada institusi-Institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang dilktiraf setaraf dengannya; DAN

(e) Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujlan Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

(f) Calon-calon yang tidak memiliki Diploma Pendidikan tetapi memiliki kelayakan seperti yang dinyatakan di atas boleh juga memohon.

Cara Memohon

Pemohon hendaklah mengemukakan hard copy atau soft copy surat permohonan secara rasmi, resume, salinan surat beranak, kad pengenalan, sijil SPM, Skrol dan Transkrip Ijazah Sarjana, sijil-sijil yang disahkan serta sekeping gambar berukuran passport dihantar kepada :

Pengetua,
(U/P: Unit Khidmat Pengurusan - Temu Duga Guru Sambilan)
Maktab Rendah Sains MARA Kepala Batas, 
Jalan Tun Hamdan Sheikh Tahir,
13200 Kepala Batas, Pulau Pinang.
No. Tel : 04-575 5542 / 5650
No. Faks: 04-575 5496
Emel : infoMRSM_ KepalaBatas@mara.gov.my

Tarikh tutup permohonan adalah pada 16 Mei 2023 (Selasa).

Catatan Am

(a) Segala perbelanjaan atas urusan temuduga adalah ditanggung oleh calon-calon sendiri.

(b) Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya. Tiada makluman bersurat akan dikeluarkan oleh pihak Maktab Rendah Sains MARA Kepala Batas.
Menyalurkan info-info jawatan kosong sektor kerajaan dan swasta terkini di Malaysia.

Sila kongsikan info jawatan kosong ini pada rakan-rakan yang lain. Semoga memberi manfaat bersama. Sila klik pada button share di bawah untuk berkongsi.

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau sebarang pertanyaan anda disini, mesej yang berunsur spam adalah tidak dibenarkan sama sekali.
© Jawatan Kosong. All rights reserved. Developed by Jawatan Kosong